Prima pagina Despre noi Cuptoare cu lemne Utilaje Portofoliu Contact

Cuptoare cu lemne
profesionale, pentru pizza pe vatra

Folosim materiale de cea mai buna calitate.

Respectam normele in vigoare privind sanatatea,
securitatea muncii si protectia mediului.

Avantaje ale cuptoarelor Forno d'Oro

  • cele mai apreciate de catre maestrii pizzari
  • respecta traditia pizzei pe vatra
  • coacere uniforma
  • nu au pierderi de fum si de caldura
    in exteriorul cuptorului
  • vatra anticoroziva
  • consum redus de lemne
  • rodate si tratate termic
  • rezistenta in timp
  • recuperabile
  • garantate 20 de ani

Structura cuptorului cu lemne

Bolta cuptorului
Vatra cuptorului
Gura cuptorului

Caracteristicile cuptorului cu lemne

Model cuptor 125 cm 135 cm 145 cm 155 cm
Diametru interior / exterior 125cm / 145cm 135cm / 155cm 145cm / 165cm 155cm / 175cm
Nr. pizza de 30cm 7 9 12 14
Greutate 350 kg 450 kg 450 kg 550 kg
Suprafata utila 1.22 mp 1.43 mp 1.65 mp 1.88 mp
Putere la temperatura de 320 grade cca. 12 kWh cca. 16 kWh cca. 20 kWh cca. 24 kWh
Consum mediu fag umiditate 15% cca. 3-4 kg/h cca. 4-5 kg/h cca. 5-6 kg/h cca. 6-7 kg/h

CONSUM LEMNE

Consumul de lemne depinde de mai multi factori: esenta de lemn utilizata, umiditatea lemnului, dimensiunile cuptorului, orele de functionare ale localului, locul unde este amplasat cuptorul (la exteriorul sau la interiorul cladirii).
Forno d’Oro recomanda folosirea capacului pentru mentinerea temperaturii in cuptor.

Putere calorica lemn

Pentru cuptoarele cu ardere interna (este cazul cuptoarelor de pizza cu focul pe vatra) este recomandata utilizarea lemnului de fag si carpen, sau amestec de fag, carpen si stejar.

Putere calorica lemn calculata pentru o umiditate a lemnului de 15%
Tip de lemn Fag Stejar Carpen Artar Mesteacan
kWh / kg cca. 4.1 cca. 4.1 cca. 4.1 cca. 4.2 cca. 4.2

Putere calorica lemn calculata in functie de umiditate
Umiditate 15% 20% 25% 30% 35% 40%
Putere calorica cca. 4.1 kWh cca. 3.7 kWh cca. 3.5 kWh cca. 3.2 kWh cca. 2.8 kWh cca. 2.6 kWh

Dimensiuni recomandate pentru cosul de fum


Dimensiunea cosului in functie de inaltimea lui
Inaltime cos 5 m 5 - 8 m 8 - 12 m 12 - 16 m 16 - 20 m
Sectiune minima cos 220 mm 200 mm 180 mm 170 mm 150 mm

Cosul de fum poate fi deviat in lateral, in fata sau in spate, in functie de necesitati, cu conditia sa se pastreze o inclinatie minima de 20 grade.

Etapele constructiei cuptorului cu lemne